Preskočiť ponuku


OP Doprava 2007 – 2013 | English

VYHĽADÁVANIE PROJEKTOV

Názov projektu:

Konsolidovaná analytická vrstva - využitie dát pre zlepšenie fungovania inštitúcií verejnej správy

Miesto realizácie: Celé Slovensko
Oblasť podpory: Informatizácia

Základné informácie o projekte:

Predkladaný projekt Konsolidovaná analytická vrstva prinesie nové spôsoby využitia údajov, ktoré má Slovenská republika k dispozícii. Predkladaný projekt vychádza z dokumentu Manažment údajov, ktorý navrhuje riešiť využitia údajov. Implementáciu konceptu „Data-driven state“ (teda štátu, ktorý funguje na základe využívania dát) do praxe si vyžaduje výrazne zlepšenie využívania a spracovania údajov na analytické účely inštitúciami verejnej správy. Štát by mal prijímať rozhodnutia na základe najlepších znalostí, ktoré sú k dispozícii.

 

Výstupom súvisiaceho projektu z OP EVS „Zlepšenie využívania údajov vo verejnej správe” je pripravená príručka pre využívanie dátovej vedy vo verejnom sektore.

 

Prostredníctvom špecifického cieľa 7.5 Zlepšenie celkovej dostupnosti dát vo verejnej správe s dôrazom na otvorené údaje bude naplnená aktivita F. Rozvoj centrálnej platformy pre zdieľanie, integráciu a riadenie kvality údajov s dôrazom na otvorené dáta, a to prostredníctvom indikátora Počet nových datasetov publikovaných vo formáte s vysokým potenciálom na znovupoužitie s cieľovou hodnotou 5%, ktoré sa rátajú z 1200 iných datasetov, čo nakoniec tvorí 60 nových datasetov,  a to k termínu ukončenia projektu.

 

Prostredníctvom indikátora Počet úsekov verejnej správy, v ktorých je rozhodovanie podporované analytickými systémami s cieľovou hodnotou 5 bude k termínu ukončenia projektu naplnená aktivita L. Podpora využívania znalostí vo VS: Implementácia analytických informačných systémov, Implementácia systémov pre tvorbu a zdieľanie znalostí (Š.C. 7.7 Umožnenie modernizácie a racionalizácie verejnej správy IKT prostriedkami).

 

Národný projekt vychádza zo štúdie uskutočniteľnosti vedenou pod p. č. 351, ktorá je zverejnená tu. Štúdia uskutočniteľnosti vrátane CBA projektu bola schválená na 12. zasadnutí Riadiaceho výboru prioritnej osi 7 Operačného programu Integrovaná infraštruktúra dňa 12. júna 2019.

V rámci štúdie uskutočniteľnosti bolo definovaných 20 scenárov (analytické modely), ako nástroj demonštrácie spôsobov využitia celého projektu analytickými útvarmi na vybraných ústredných orgánoch štátnej  a verejnej správy.

Tieto scenáre ( analytické modely), sa v čase realizácie môžu meniť v zmysle požiadaviek na prácu analytických útvarov a aktuálnych potrieb štátnej či verejnej správy. Ich celkový počet sa však nebude meniť. Preto na konci projektu bude publikovaných 20 analytických modelov (scenárov). Výber scenárov bol realizovaný v priebehu konca roka 2018. Medzi tým dochádza priebežne k zmenám požiadaviek na výstupy práce analytických jednotiek a v čase implementácie a dokončovania projektu môže nastať posun v požiadavkách pri zachovaní celkového počtu.  

Prijímateľ: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

Celkové oprávnené náklady projektu: 7 714 322,18 €

          Z toho zdroj EÚ: 5 146 070,04 €

          Z toho zdroj ŠR: 908 130,01 €

          Z toho zdroj pro rata: 1 660 122,13 €

Financované z fondu EÚ: Európsky fond regionálneho rozvoja

Stav projektu: V realizácii

Deň účinnosti zmluvy o NFP: 12.03.2020

Predpokladaný termín ukončenia: 09/2023

Dátum poslednej aktualizácie: 14.10.2021

ITMS
Informácie o projekte z nástroja na správu eurofondov v SR pre roky 2014 – 2020 – ITMS2014+
Zmluvy o projekte
Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (účinná od 12.03.2020)
Dodatok č. 1 k zmluve o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (účinný od 01.10.2021)







Riadiaci orgán Fotogaléria Hlavné oblasti Odkazy
Ministerstvo dopravy
a výstavby SR

Námestie slobody č. 6
P.O.BOX 100, 810 05 Bratislava
Telefón: 02 5949 4111

Vyhlásenie o prístupnosti


Fotogaléria


Operačný program Integrovaná infraštruktúra je spolufinancovaný z Európskych štrukturálnych a investičných fondov© 2017 MDV SR
Riadiaci orgán:
Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Námestie slobody č. 6, Bratislava